SREDIŠNJI URED DOMOVINSKOG POKRETA
Maja Horvat, tajnica Domovinskog pokreta
Telefon: 099 5360 235
Adresa: Vlaška 81f, 10 000 ZAGREB
E-mail: info@dp.hr
Radno vrijeme ureda: Ponedjeljak do petak od 9 do 17 sati.

Mlinarić: Svaki dan s ovom Vladom korak je unazad, manjine ne smiju odlučivati tko će biti premijer

Stipo Mlinarić, zastupnik Domovinskog pokreta, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o dolazećim izborima za Hrvatski sabor.

„U ime Domovinskog pokreta mogu reći da smo mi za izbore bili spremni još jučer. Podsjetit ću vas da je Domovinski pokret 23. veljače 2023. godine u Sabor doveo Andreja Plenkovića i tražio njegov opoziv. Zašto? Zato što vodi koruptivnu, klijentelističku vlast i svaki dan ostanka takve vlasti poguban je za Hrvatsku. Pogubno je za naše mlade koji iseljavaju, pogubno je za hrvatsko selo koje umire, pogubno je za hrvatske gradove, pogotovo manje koji se prazne, a pune se Njemačka, Austrija i Irska s našim mladim i školovanim ljudima. Svaki dan s ovakvom Vladom korak je unazad“, rekao je Mlinarić.

„Idu izbori, Domovinski pokret je spreman za izbore. Nudimo ono što HDZ nikada ne može ponuditi hrvatskom narodu, a to su poštenje, čestitost i ljubav prema svojoj domovini. Bez korupcije, bez krađe, i bez gledanja svojih interesa. Umjesto toga gledano na naše mlade i naše umirovljenike. To su dvije skupine koje su najugroženije“, istaknuo je.

„Sve je ukazivalo na to da će izbori biti sada. Čim je donesen zakon o koeficijentima mi smo znali da će izbori biti krajem četvrtog odnosno početkom petog mjeseca. No Andrej Plenković i njegovi ministri su se grdno prevarili. Ako oni misle da su naše medicinske sestre, naši doktori, naši učitelji i profesori, naši vojnici i policajci, idioti koji će nasjesti na povećanje plaća, varaju se. Samo u slučaju INA-e zamračili su milijarde kuna, a ni danas ne znamo što je s time. Jesu li novci vraćeni, a počinitelji procesuirani?“, dodao je.

„Ako misle da će prevariti poštenoga hrvatskog radnika koji radi za svoju plaću, tako što će mu dati neku mrvicu, grdno su se prevarili. Taj radnik, ta medicinska sestra koja radi dvanaest sati, od 7 ujutro do 7 navečer ili noćne smjene, ona je krvavo zaradila svoju plaću. Nije njoj Andrej Plenković apsolutno ništa dao niti ova Hrvatska vlada niti ministri. Slobodno neka stanu za ovu govornicu i kažu koliko su ljudi pomogli osobno iz svoga džepa, od svoje plaće. Ne volim se hvaliti, no tada ću reći što sam ja napravio u četiri godine, a imam sto puta manje od njih. I ne trebam više. Što će mi pet stanova, pet vikendica i pet automobila?“.

„Tomo Medved jučer je rekao da HDZ ide na izbore sa svojim koalicijskim partnerima. Medvedu, sretno ti sa SDSS-om, s Vojislavom Stanimirovićem, Draganom Jeckov, Miloradom Pupovcem i ostalima. U Ustavu stoji da se osam zastupnika manjina bira u Hrvatski sabor. Za nas je to potpuno nepravedno. Kad bi bili u poziciji, imali sto i jednu ruku, to bi promijenili. Zašto bi Furio Radin ili bilo tko ušao u Sabor s osamsto glasova i odlučivao o milijardama? U kojoj to europskoj državi ima takav model?“, upitao je Mlinarić.

„U kojem to zakonu ima ono što komuniciraju Plenković, Medved i Bačić da manjine moraju biti u Vladi? U kojem to zakonu ili Ustavu piše da SDSS mora sudjelovati u Vladi? Mi mislimo da ne smije sudjelovati u Vladi. Nacionalne manjine trebaju financirati svoja kulturno-umjetnička društva i događaje, ali da oni odlučuju tko će biti premijer ove države, koje ćemo zrakoplove kupiti, hoćemo li uvesti vojni rok, to imamo samo u Hrvatskoj zahvaljujući HDZ-u, ali SDP-u. To su te dvije partije donijele i napravile problem naraštajima“, zaključio je Mlinarić.